Hyundai har redan tagit täten genom att vara det första företaget som serietillverkar vätgasbilar. Nu kommer steg två i det viktiga miljöarbetet – att lansera en elbil som erbjuds med eldrift, som laddhybrid och som hybrid. Det blir den första bilen i världen med de här tre drivlinorna som alternativ.
Namnet IONIQ refererar till olika faktorer som varit viktiga under konstruktionsarbetet. ”Ion” på engelska betyder jon, det vill säga en elektriskt laddad atom – och hänvisar till bilens smarta kombination av olika elektriska drivlinor. Andra delen av namnet bygger på engelskans ”unique”, det vill säga det bilen  står för nämligen “UNIK”
Hyundai hybrid och Hyundai elbil lanseras under hösten 2016

Subaru har alltid legat i framkant när det gäller utvecklingen av miljövänligare fordon. Denna profil är nu ännu tydligare i Europa i och med lanseringen av världens första Boxerdiesel. Subaru lanserar nu två nya miljöbilar på den svenska marknaden: Subaru Legacy Boxer-CNG och Subaru Outback 2014 Boxer-CNG. SUBARU Boxer-CNG är Världens första 4-hjulsdrivna gasbilar. Körs de på ren biogas blir koldioxidutsläppen så låga som 28,6 g/km.
Hyundai värnar om miljön och är bransch ledande inom den nya
vätgastekniken. Hyundai har tagit fram den unika bränslecellsbilen Hyundai ix35 Fuel Cell, som bara släpper ut  vattenånga. I januari 2013 rullade den första serietillverkade bilen av bandet i fabriken i Sydkorea, och fram till 2015 kommer ett stort antal ix35 Fuel Cell testas och utvärderas av företag runt hela världen. Tre av dessa bilar finns redan idag i Sverige, och testas och utvärderas av bland andra Region Skåne.
Hondas Earth Dreams-filosofi är enkel: sträva efter körglädje och skydda planeten. Honda kallar sin nya generation motorer och växellådor för Earth Dreams Technology. De är utformade för att ge prestanda samtidigt som de minskar påverkan på miljön. Honda Civic 1,6 samt Honda Civic Tourer klassas som miljöbilar i Hondas familj.